Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Vi inviger nya aulan

Publicerad: 2024-04-30 11:21

Tisdagen den 7 maj inviger Fellingsbro folkhögskola skolans nya aula, med plats för 200 sittande publik och utrustad med modern ljud- och ljusanläggning.

Sittande publik på gradäng i stor aula. Nere på golvet står en man och föreläser.

Efter många år av planering och projektering togs det första spadtaget i augusti 2022 och nu står allt klart. Utbyggnaden av Fellingsbro folkhögskola är på omkring 600 m2 och innefattar en stor ny aula, med plats för 200 sittande publik och utrustad med modern ljud- och ljusanläggning. Därtill har utbyggnaden gett skolan fyra nya salar och två nya grupprum.

"Med den här utbyggnaden är trångboddheten ett minne blott. Vi kan erbjuda en bättre och lugnare studiemiljö för våra kursdeltagare och en bättre arbetsmiljö för vår personal. Dessutom hoppas och tror vi att våra nya lokaler kommer att vara till gagn för hela norra länsdelen", säger Torkel Freed, rektor på Fellingsbro folkhögskola.

Staty.jpg

Hållpunkter under invigningen

  • 13.00 Mingel och korvgrillning tillsammans med personal och deltagare.
  • 13.45 Bandet klipps av Charlotta Englund, ordförande i regionala tillväxtnämnden, Torkel Freed, rektor Fellingsbro folkhögskola, och Mio Högling, ordförande i studeranderådet.
  • 14.00 Festligheter i aulan med uppträdanden, musik och tal av personal och deltagare
  • 15.00 Köket bjuder på fika i matsalen.

"Denna satsning är en del i att vi utvecklar vårt län. Nya lokaler bidrar till att nå uppsatta mål om ökad kunskap och personlig utveckling för deltagarna på de olika utbildningarna. Lokalerna kan även bidra till en positiv samhällsutveckling genom att vara en mötesplats för alla runt omkring folkhögskolan med föreläsningar, musik, teater eller filmvisning i fokus", säger Charlotta Englund, ordförande i regionala tillväxtnämnden på Region Örebro län.

Kontaktperson

Torkel Freed, rektor Fellingsbro folkhögskola

076-695 08 09

torkel.freed@fellingsbro.fhsk.se

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 30 april 2024