Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Ny utbildning: Allmän kurs – svenska som andraspråk

Publicerad: 2023-02-17 13:09

I höst startar en ny utbildning på Fellingsbro folkhögskola som heter Allmän kurs – svenska som andraspråk. Syftet med kursen är att du som har svenska som andraspråk ska kunna utvecklas i svenska språket och samtidigt läsa in grundskolebehörighet.

Två kvinnor sitter vid bord i klassrum och gör uppgift med papper och penna.

Idag erbjuder Fellingsbro folkhögskola liksom alla andra folkhögskolor Allmän kurs, där kursdeltagare läser in grundskole- och/eller gymnasiekompetens. Skolan anordnar också kursen Svenska som andraspråk för deltagare som vill fortsätta utvecklas i svenska språket efter SFI.

Nu till hösten startar vi en ny Allmän kurs i Fellingsbro som riktar sig till personer som har svenska som andraspråk och har som mål att nå grundskolekompetens. Under flera år har många personer med den bakgrunden sökt Allmän kurs och vi har tidigare tyvärr inte haft möjlighet att erbjuda studieplats för de sökande. Nu har vi det och det känns mycket bra - jag ser fram emot att starta denna inriktning på allmän kurs och att kunna erbjuda möjligheten för fler att studera på folkhögskolan, säger biträdande rektor Mattias Ekström.

På Allmän kurs – svenska som andraspråk kommer fokus att ligga på att fortsätta utvecklas i svenska språket. Men deltagarna kommer också att läsa matematik, samhällskunskap och engelska på grundskolenivå. Tanken är att deltagarna sedan ska kunna gå vidare och studera på gymnasienivå eller söka till en yrkesutbildning.

Det finns tolv platser på kursen och sista ansökningsdag är 1 maj.

Läs mer om Allmän kurs - svenska som andraspråk

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 1 mars 2023