Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Information om vårterminen

Publicerad: 2022-01-04 00:00

På måndag den 10 januari startar vårterminen. Samling sker i respektive hemklassrum kl. 08.30 för kurser i Örebro och kl. 10.00 för kurser i Fellingsbro. Tänk på att det är allas ansvar att förhindra smittspridning. Välkommen!

Liten grodd skjuter upp ur jord i motljus.

Smittspridningen av coronaviruset är återigen hög, men skolans ledning har ändå gjort bedömningen att vi kan starta vårterminen med studier på plats. Du är välkommen till skolan, samling sker:

  • Kl. 08.30 för kursdeltagare i Örebro (undantaget Allmän kurs på distans, se nedan)
  • Kl. 10.00 för kursdeltagare i Fellingsbro

Förhindra smittspridning

Det är viktigt att alla gör sitt yttersta för att inte bidra till ökad smittspridning. Tänk därför på följande:

  • Vaccinera dig
  • Stanna hemma och testa dig vid symtom
  • Håll avstånd till andra när du är på skolan
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten

OBS! Om du rest utomlands ska du testa dig när du kommer tillbaka. Kom inte till skolan innan du fått ett negativt provsvar efter din resa.

Vi kommer att vara försiktiga med större samlingar i början av terminen. Vid kulturstunder och andra tillfällen där fler samlas kommer vi att använda Teams för att kunna sprida ut oss i lokalerna.

Till dig som är ny på skolan - Fellingsbro

Allmän kurs

Du är välkommen till skolan i Fellingsbro, Bergsvägen 2, kl. 10.00. Du blir mottagen på plats och visad till ditt hemklassrum. Du kommer att bli kontaktad med information om vilken klass du kommer att tillhöra.

Svenska som andraspråk

Välkommen till skolan i Fellingsbro, Bergsvägen 2, kl. 10.00 Du blir mottagen på plats och lärarna visar dig till ditt hemklassrum.

Internat

Om du ska bo på internatet kan du få tillgång till ditt rum från klockan 08.00 den 10 januari. Vid frågor kontakta Brita Nordqvist på 070-219 94 81.

Till dig som är ny på skolan – Örebro

Allmän kurs på distans

Du är välkommen till skolan i Örebro, Klerkgatan 16, kl. 09.00-12.00. Du kommer att få allmän information och dina lärare kommer att presentera sig. Därtill får du tips och råd om studieteknik och du får inlogg till skolans lärplattform Teams. Du får också gå igenom din studieplan och ställa frågor till lärarna i enskilda samtal.

Allmän kurs – svenskt teckenspråk

Välkommen till skolan i Örebro, Klerkgatan 16, kl. 08.30. Du blir mottagen på plats och visas till ditt hemklassrum.

Svenskt teckenspråk – distans

Skolstart den 10 januari sker på distans via Teams. Information om hur du går till väga för att inleda kursen skickas ut via mejl. Den 14 januari kl. 09.30-16.00 är du välkommen på kursens första närträff på skolan, Klerkgatan 16.

Parkering

På skolan i Fellingsbro finns gratis parkering.

På skolan i Örebro betalar du parkeringsavgift i någon av apparna MobilPark eller SMS-Park. En tavla med instruktioner finns på parkeringen. Du kan parkera gratis i två timmar om du registrerar din parkering i expeditionen på Rehabcenter (en trappa ned). Gratis parkering utan tidsbegränsning finns vid ”Tappstället” på Gustavsviksvägen 2, ca. 5 minuters gångavstånd från skolan.

Matsal och egen mat

På skolan i Fellingsbro finns en matsal som serverar förmiddagsfika för 15 kronor och lunch för 50 kronor (bor du på internatet ingår förmiddagsfika, lunch och middag i hyran). På skolan i Fellingsbro och på skolan i Örebro finns kylskåp och mikrovågsugnar där man kan värma sin lunch.

Du som ska äta i matsalen och behöver specialkost måste meddela det till köket. Gör det här ifall du inte gjort det redan

Bra att veta

  • Använd inte parfym eller starka dofter
  • Jordnötter är förbjudna på skolan

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 4 mars 2024