Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Vi deltar i Musikhjälpen 2020

Publicerad: 2020-11-13 00:00

Pandemier kommer och pandemier går, men självklart vill vi även detta år bidra till Musikhjälpen! Årets tema är "Ingen människa ska lämnas utan vård" och pengarna går till internationella projekt som stärker hälso- och sjukvård i samverkan med lokalsamhället.

Grafik med röd banner över grönt hjärta på vit bakgrund. Text: Ge ditt stöd! Din musik räddar liv. Musikhjälpen. #mh20.

Det har blivit något av en tradition på skolan att starta en insamlingsbössa till Musikhjälpen så här dags på året. I år är temat "Ingen människa ska lämnas utan vård". Under pandemin har det blivit tydligt hur viktigt det är att vården finns där när man behöver den. Hos oss finns den mest avancerade medicinska kunskap och kompetens och vi har trots alla brister en vård som håller mycket hög standard. Så ser det inte ut överallt i världen. Ibland finns varken vårdcentral eller utbildad personal och då kan den mest lättbotade åkomma vara livsfarlig.

Hit går pengarna

Årets tema tar avstamp i FN:s globala mål Allmän hälso- och sjukvård för alla senast 2030 (mål 3.8). Det är ett mål som kräver stora satsningar. Pengar från Musikhjälpen 2020 kommer därför att gå till:

Internationella projekt som stärker hälso- och sjukvård i samverkan med lokalsamhället, för att människor ska få likvärdig tillgång till vård och hälsa utan att drivas in i fattigdom. Konkret kan det handla om stöd till vårdcentraler, mobila hälsokliniker och utbildning av lokala hälsoarbetare. (Källa: Sveriges Radio)

Vi på Fellingsbro folkhögskola kommer att göra vårt bästa för att samla in så mycket pengar som möjligt till årets Musikhjälpen. Skänk gärna en slant till vår insamling eller till någon av alla de andra insamlingarna som har startats upp eller kommer att startas upp.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 10 februari 2023