Region Örebo county Region Örebo county
Search
Ung man med halvlångt mörkbrunt hår och ögonbindel  står framför ung kvinna med långt brunt hår. Båda är svartklädda. Kvinnan håller upp mannens bägge händer.

Om Fellingsbro folkhögskola

På Fellingsbro folkhögskola tror vi på människan och på kraften som uppstår när människor möts.

I skolans bibliotek sitter tre personer, en med ryggen till. En blåögd kille med snaggad frisyr ovan öronen och längre ljusbrunt hår på hjässan tittar koncentrerat in i en dator tillsammans med en mörkhårig brunögd kille med kraftiga ögonbryn. Den blåögda killen har en mörkblå T-shirt, den brunögda har en ljus stickad tröja.

Läsårstider

Läsårstider för läsåret 2024-2025.

Åtta unga kursdeltagare sitter i en ring på golvet. De samtalar lyssnar och skrattar. De flesta har grå/svarta kläder. Tre killar har mössa på huvudet. I förgrunden sitter en tjej som skiljer sig från mängden, hon har en gul tröja och en tatuering av en stor fjäril i nacken upp över bakhuvudet som är helt rakat mellan öronen.

Studeranderätt

Som studerande på Fellingsbro folkhögskola har du både rättigheter och skyldigheter. Även vi som skola har skyldigheter gentemot dig.

Staty föreställande rådjur klätt i virkade mormorsrutor i olika färger. I bakgrunden entré till låg byggnad med rött plåttak.

Kostnader

Det kostar ingenting att studera på folkhögskola, själva undervisningen är gratis. Däremot får du själv stå för kurslitteratur...

Tre kvinnor sittande på samma sida om bord. Kvinnan närmast tittar mot kvinnan i mitten som kommunicerar på teckenspråk. Kvinnan längst bort tittar framåt och ler.

Studieekonomi

Alla som studerar på folkhögskola har möjlighet att söka statligt studiestöd via CSN.

Ung man i svart huvtröja ser ut att fundera samtidigt som han använder teckenspråk. Längre bort i lektionssalen sitter ung kvinna med ärmlös blus och följer med vad mannen tecknar.

Deltagardemokrati

På Fellingsbro folkhögskola uppmuntras du att vara aktiv och delaktig såväl i dina studier som i din övriga tid på folkhögskolan.

Entré till gråbrun tegelbyggnad med rött plåttak. Lummiga buskar i grönt och rött omger trappan och fasaden.

Studiebesök

Är du intresserad av att studera hos oss, men vill veta lite mer innan du bestämmer dig?

Fyra unga personer sitter i soffa runt bord med brädspel på.  Man med mörkt hår och glasögon är i färd med att flytta sin pjäs i spelet medan de andra tittar på.

Internat

Skolan har 62 möblerade internatsrum i Fellingsbro. Rummen är ungefär 20 m2 stora och har egen dusch och toalett, samt bredbandsuppkoppling.

Stor sal med många runda bord där ett sextiotal personer sitter och äter.

Matsalen

Matsalen i Fellingsbro är enligt många skolans hjärta. Här serveras frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och middag varje dag.

Man med svart hår och ljus tröja i sidoprofil står och läser i en bok. Rader med bokhyllor med böcker i.

Bibliotek

Välkommen till biblioteket som du hittar mitt i skolan i Fellingsbro. Det är alltid öppet.

Tre unga kvinnor skrattar utomhus. De har svarta jackor och kvinnan i mitten håller ett glas i sina händer.

Öppet hus

På Öppet Hus får du träffa våra kursdeltagare och vår personal, ställa frågor och se hur det är att studera hos oss.

Mörkhyad medelålders man med rakat hår, gul tröja och grå jacka står på scen och föreläser. Snett bakom mannen står teckenspråkstolk och tecknar. Hon har svart blus och grå tröja.

Internationellt

Fellingsbro folkhögskola har ett på flera sätt internationellt fokus.

Två bilder. Ett svartvitt vykort med bild på stor trevåningsbyggnad och text: Fellingsbro folkhögskola. På den andra bilden ses lummig allé som leder upp till stor senapsgul byggnad.

Historik

Fellingsbro folkhögskola grundades 1915 med donationsmedel. Örebro läns landsting stödde skolan och övertog 1948 huvudmannaskapet.

Discgolfkorg och gul frisbee som närmar sig i luften. I bakgrunden man i blåjeans och grön tröja som precis kastat frisbeen.

Skolans discgolfbana

På Fellingsbro folkhögskola finns en discgolfbana. Nio korgar, eller hål som det kallas inom golfvärlden...

Did the content help you?

Last updated: Thursday, September 21, 2023