Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Thomas hittade tillbaks till livet på Allmän kurs

Publicerad: 2023-09-19 00:00

Efter två år på Allmän kurs tog Thomas Sundvall sin examen och kunde sikta vidare mot nya utmaningar. Men hans resa på folkhögskolan har inneburit större landvinningar än ”bara” gymnasiekompetens. På skolavslutningen sammanfattade Thomas sin resa på folkhögskolan och tackade alla - lärare, assistenter, kursdeltagare och mamma - som funnits med under vägen.

Anneli Eriksson var mentor åt Thomas under hans sista termin på Allmän kurs.

"Vilket mod att ställa sig upp och så utlämnande berätta om sitt livs resa! Och som han gjorde det! Det är det här vi arbetar för varje dag på folkhögskolan och som lärare gläds man ända in i själen när våra kursdeltagare lyckas hitta sin väg igen. När man ser att det vänder, när man ser livet och framtidstron komma tillbaka i ögonen på våra kursdeltagare, då uppskattar man sitt arbete som folkhögskollärare så himla mycket."

Ja, Thomas tal lämnade ingen oberörd och när det publicerades på sociala medier blev det viralt. Föräldrar till barn i samma situation som Thomas skrev att de åter kände hopp och många fick upp ögonen för folkhögskolans Allmän kurs. Sedan började media höra av sig och i skrivande stund har Thomas intervjuats av:

Därtill har talet citerats i riksdagsdebatter och varit föremål för diskussion i poddar.

"Jag är så otroligt glad för Thomas skull och önskar honom all lycka i sina framtida företaganden. I talet säger Thomas att han hoppas kunna återgälda det han fått på något sätt, men det gör han ju genom talet. Thomas tal har setts av långt över hundra tusen människor, han har bidragit till att sprida hopp och han har gjort att folk fått upp ögonen för folkhögskolan som utbildningsform, säger Mattias Ekström som är biträdande rektor med ansvar för Allmän kurs på Fellingsbro folkhögskola."

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 20 november 2023