Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Skolans discgolfbana klar

Publicerad: 2021-09-10 00:00

Nu återstår bara skyltningen, i övrigt är Fellingsbro folkhögskolas nya discgolfbana spelklar. Nio korgar är utplacerade på banan som sträcker sig runt skolans park- och skogsområde. De nio hålen är relativt korta men det är ändå en ganska teknisk bana med hinder i form av träd, grenar och buskar.

Vi har ju ett alldeles förträffligt park- och skogsområde på skolan som nu kan nyttjas bättre. Personal och deltagare får frisk luft och motion. Vi hoppas förstås också att många ska upptäcka och uppskatta sporten i sig, säger skolans rektor Torkel Freed.

Discgolf, eller frisbeegolf, som det också kallas är ett spel som alla kan delta i. Det är ganska lätt att lära sig samtidigt som det är utmanande och spelet passar såväl gammal som ung. Utan att vara direkt fysiskt krävande är discgolf ändå en seriös sport. Spelet är även mycket socialt och en runda passar perfekt för hela familjen, kompisgänget eller skolan.

Idealresultatet på varje hål på banan är tre – på golfspråk betyder det att varje hål har par 3 – det vill säga att man ska klara ett hål på tre kast för att nå par. Banans totala par blir därmed 27 kast.

Enda banan i Lindesbergs kommun

Det är en fantastisk enkel och rolig sport, där man kan spela tillsammans och ha kul. Vi har medvetet gjort banan med korta hål, men med tekniska utmaningar. Vi kommer antagligen att utveckla banan allteftersom.

Tanken att anlägga en discgolfbana föll sig naturligt för en, med egna ord, "frisbeesmittad" rektor sedan 45 år tillbaka då han började kasta. Torkel var med och skapade den första banan i Hästhagen i Örebro. Under sin tid på Lindeskolan ordnade man fram korgar även där, korgar som dock inte är uppsatta.

Så det här blir den enda banan i Lindesbergs kommun just nu.

Region Örebro län har finansierat korgarna genom ett bidrag, medan skolan själv stått för iordningställande och tillkommande material. Ett stort tack till lokala företaget Meag som donerade betongfundamenten till korgarna, mot att de får komma och spela någon dag. Något Torkel inte har något emot, tvärtom.

Naturligtvis hoppas jag att även Fellingsbroborna upptäcker banan!

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 10 februari 2023