Region Örebro län Region Örebro län
Sök
Databaser

Författarlexikon med information om över 5 000 skönlitterära författare från hela världen. Du kan även söka på olika tidsepoker, genrer, världsdelar och länder.

Lösenord finns i biblioteket.

Bibliotekskatalogens motsvarighet när det gäller tidnings- och tidskriftsartiklar. Här hittar du uppgifter om var och när artiklar i olika ämnen är publicerade. Oftast får du söka vidare för att hitta själva artikeln, men ibland finns en länk till artikeln i fulltext.

I Lyrics som ingår i Artikelsök kan du hitta dikter genom att söka efter förstaraden eller någon annan välkänd rad i framför allt svenska dikter.

Lösenord finns i biblioteket.

Länkbibliotek som innehåller ca 700 kvalitetskontrollerade databaser och andra webbsidor. Malmö stadsbibliotek ansvarar för sidorna som är organiserade ämnesvis.

Uppdaterad version av Länder i fickformat som även innehåller information om olika internationella organisationer och pågående konflikter. Det finns även möjlighet att göra statistiska jämförelser mellan länder.

Lösenord finns i biblioteket.

Sveriges största uppslagsverk.

Automatisk inloggning via en ikon på skolans datorer.

För att få tillgång till NE utanför skolan kan du lägga upp en egen användare och få ett eget lösenord. Det gör du när du är inloggad på en dator i skolan.

Här kan du söka information om författare och litteratur med fokus utanför Europa och Nordamerika.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 25 februari 2022