Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Prova på Baskurs

Publicerad: 2023-02-06 18:02

Baskursens centrala syften är att öka din självkänsla, din självinsikt och ditt självförtroende. Vi strävar efter att du ska känna motivation och ett sammanhang i tillvaron. Genom det vill vi förbereda dig och ge dig förutsättningar inför ditt nästa steg i livet. För att börja på Baskursen behöver du först gå tre prova-på-dagar.

Fem personer utspridda i mörkbrun soffgrupp i skinn. Alla är upptagna med att läsa, förutom en ung kvinna som ler och tittar mot kameran över ryggstödet.

Målgrupp

Vi vänder oss till dig med någon av NPF-diagnoserna högfungerande autism, Aspergers syndrom eller annan diagnos inom autismspektrum utan utvecklingsstörning, som vill studera på folkhögskola.

Kursinnehåll & syfte

Under prova-på-dagarna kommer du få prova på ämnen som ingår i den långa kursen samt få en inblick i miljön på internatet och skolan. Genom ditt deltagande ges en grund för personalens antagningsarbete inför baskursens långkurs.

Personal

Personal finns på plats kl. 07.30-20.30.

Internatet

Du kommer bo tillsammans med övriga deltagare på Baskursens prova-på-dagar på skolans internat. Du får ett eget rum med egen dusch och toalett. I huset finns också ett gemensamt kök, vardagsrum med TV samt wi-fi. Inför prova-på-dagarna behöver du packa med dig kläder för tre dagar, lakan, örngott, påslakan, hygienartiklar, träningskläder och handduk.

Ansökan

Ansökan öppnar 15 februari 2024. Sista ansökningsdag till prova-på-dagarna är 25 april. Du får besked om antagning till prova-på-kursen omkring 5 maj.

När du ansöker ska du skicka med:

  • Dokument som bekräftar autismdiagnos och eventuella övriga diagnoser
  • Betyg/intyg från tidigare studier

 

Ansvarig skolledare: Brita Nordqvist

Utbildningsort: Fellingsbro

Antal platser: 14 per tillfälle

Kurslängd: 3 dagar

Kurstid:

21-23 maj 2024 eller 27-29 maj 2024.

Kostnader: Kostnad för tredagarskursen är 600 kronor och då ingår logi, frukost, förmiddagsfika, lunch och middag.

Kontakt

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 7 december 2023