Logo Fellingsbro folkhögskola

Vi söker fyra biträdande rektorer

Under våren 2019 sjösätter vi en ny organisation och bygger ny ledningsgrupp på vår folkhögskola. Vi söker dig som vill vara en ledande kraft och bidra till en hållbar skolutveckling inom en spännande skolform i en livfull och berikande bildningsmiljö. Tillsammans arbetar vi engagerat för att erbjuda möjligheter för människor att växa och motiveras till att forma sin framtid.

Arbetsuppgifter

Gemensamt för de fyra tjänsterna är att ingå i ledningsgrupp, bedriva pedagogiskt ledarskap samt ansvara för personal, ekonomi och arbetsmiljöfrågor. I takt med framtida utmaningar och samhällsförändringar är skolutvecklingen en strategiskt viktig och gemensam prioritering. Rollen som biträdande rektor innefattar också att vara ett stöd till rektor och företräda vid behov.

Att samarbeta i det dagliga och bidra till en gemensam helhet är ett grundläggande arbetsinnehåll, liksom att coacha och stödja våra engagerade medarbetare i deras viktiga uppdrag. Det ingår också att viss tid arbeta pedagogiskt inom skolans kursverksamhet och att hantera studerandefrågor.

Att skapa och bygga goda relationer med olika aktörer inom exempelvis civilsamhället, myndigheter och fackliga organisationer är en viktig förutsättning för verksamheten.

Tjänsterna skiljer sig åt vad gäller verksamhetsinriktningar:

  • Allmänna kurser (Fellingsbro)
  • Profilkurser och yrkesutbildningar (Fellingsbro/Örebro)
  • Socialpedagogiskt arbete med ansvar för internat, service och stödfunktioner (Fellingsbro/Örebro)
  • Teckenspråkiga kurser och tolkutbildningar (Örebro)

Resor i tjänsten förekommer.

Kvalifikationer

Du som söker dig till oss känner starkt engagemang och arbetsglädje för att leda människor och verksamhet framåt, i linje med folkbildningens uppdrag.

Då vi vill bygga en ledningsgrupp med olika bakgrunder och kunskaper ser vi att du både kan ha lång erfarenhet av ledarskap eller vara i början av ett ledaruppdrag. Du har genomgått en skolledarutbildning eller har motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.

För att lyckas i ledarrollen hos oss krävs att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga, är relationsskapande, lyhörd och öppen för olikheter hos människor. Du har positiv energi och attityd och fokuserar på möjligheterna i de utmaningar som dyker upp. Ditt ledarskap bör präglas av en helhetssyn där du strävar efter att se till skolans bästa i agerande och beslut.

Meriterande är om du har erfarenhet av folkbildning/vuxenutbildning och kunskaper i teckenspråk.

För tjänsten med inriktning teckenspråkskurser och tolkutbildningar är det ett krav att kunna teckenspråk och ser vi gärna att du har kunskap om teckenspråkiga samhället.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med personer med olika funktionsnedsättningar.

B-körkort krävs.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om organisationen

Fellingsbro folkhögskola har en hundraårig folkbildningstradition och erbjuder en bredd av kurser och utbildningar för vuxna. Idag består verksamheten av allmänna kurser som ger behörighet till högre studier, profilkurser samt yrkesinriktade utbildningar på gymnasial och eftergymnasial nivå. Verksamheten genomförs i Fellingsbro, Örebro och Lindesberg samt genom distanskurser. Vår profil riktar sig till personer med funktionsnedsättningar och har ett flerspråkigt perspektiv där svenska i tal och skrift samt svenskt teckenspråk utgör grunden. Vi har också ett stort internationellt engagemang med bland annat studieresor och utbyten. Totalt finns cirka 300 studerande på skolan och 90 medarbetare. Skolan ägs av Region Örebro län där vi tillhör förvaltningen Regional utveckling.

Anställningsvillkor

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidareanställning, med chefsförordnande om 4 år

Tillträde: 1 mars, eller enligt överenskommelse     

Placering: Fellingsbro, Örebro

 

Upplysningar

Rektor

Jan Carlsson, 076-943 16 00

jan.carlsson@regionorebrolan.se 

 

Facklig representant                                                      

Lärarförbundet/Förbundet Folkhögskollärarna             

Maria Andersson, 076-811 27 36

maria.andersson@fellingsbro.fhsk.se

                     

Sista ansökningsdag

2018-12-12, men kom gärna in med din ansökan så snabbt som möjligt. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer kommer att påbörjas före sista ansökningsdag. Ange i din ansökan vilken/vilka verksamhetsinriktningar du är intresserad av.

Övrigt

För att söka tjänsten måste du logga in/skapa användare. Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och ärendenummer till sökt tjänst. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju. Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Till ansökan