Logo Fellingsbro folkhögskola

Vi söker en svensklärare

Vi söker dig som tillsammans med oss vill arbeta för att stödja och utveckla människor, dels att växa och motiveras till att forma sin framtid och dels att ges goda möjligheter till en kvalificerad yrkesutbildning. Vi kan erbjuda dig ett engagerande och viktigt uppdrag i en livfull och berikande bildningsmiljö. Blir du nyfiken? Läs vidare om tjänsten här och välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Som lärare hos oss arbetar du i en inspirerande studiemiljö där du ställs inför pedagogiska utmaningar och där folkhögskolan som skolform erbjuder stora möjligheter att utveckla lärandeformer och arbetssätt. I tjänsten ingår till största delen undervisning i ämnet svenska på vår Teckenspråks- och dövblindtolkutbildning, men även undervisning i andra ämnen (beroende på din specifika ämneskompetens) på andra kurser ingår. Som svensklärare på Tolkutbildningen kommer du att ha nära samverkan med lärare inom andra ämnesområden. 

Kvalifikationer

  • Vi söker dig som är utbildad folkhögskollärare eller gymnasielärare med ämneskompetens främst i svenska men även i kombination med annat ämne och då gärna samhällskunskap.
  • Meriterande är om du har erfarenhet av arbete med vuxna och om du har erfarenhet från folkhögskola eller annan vuxenutbildning. Kunskaper i svenskt teckenspråk är också en merit.
  • Vi ser gärna sökande med bred kompetens inom flera ämnes- och intresseområden.
    Stor vikt läggs vid personliga egenskaper där du som person har god kommunikations- och samarbetsförmåga samt är flexibel och lyhörd.

Anställningsform

Tillsvidareanställning på heltid, uppehållstjänst med uppehållsfaktor 1,0. Kvällsarbete kan förekomma.

Tillträde

2022-01-05 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar

Biträdande rektor, Michael Karlsson 076-695 05 70, michael.karlsson@fellingsbro.fhsk.se

Fackliga representanter

Lärarförbundet/Förbundet folkhögskollärarna, Sonja Pincus
sonja.pincus@fellingsbro.fhsk.se

Om organisationen

Fellingsbro folkhögskola ingår i förvaltningen Regional utveckling och område Utbildning och arbetsmarknad. Verksamheten är förlagd till Fellingsbro och Örebro och består av allmänna kurser, profilkurser, yrkesinriktade utbildningar på gymnasial- och eftergymnasial nivå och har också distanskurser. Skolans profil riktar sig till personer med funktionsnedsättning och har ett flerspråkigt perspektiv där svenska i tal och skrift, samt svenskt teckenspråk, bildar grunden. Skolan har också ett internationellt engagemang med bl.a. studieresor och utbyten. Totalt finns cirka 300 studerande på skolan och 90 medarbetare.

Förvaltning Regional utveckling verkar för den regionala utvecklingen i vår region. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela Region Örebro län. Ansvarsområdet är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, energi och klimat och trafik och samhällsplanering. Förvaltningen, som är en av fem inom Region Örebro län, består av ca 300 medarbetare. Vi är en tobaksfri region och vår gemensamma vision är ”Tillsammans skapar vi ett bättre liv”.

Sista ansökningsdag

2021-09-19

Övrigt

För att söka tjänsten måste du logga in/skapa användare. Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och ärendenummer till sökt tjänst. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Länk till ansökan "Fellingsbro folkhögskola söker svensklärare"

Välkommen med din ansökan!