Logo Fellingsbro folkhögskola

Torkel Freed ny rektor på Fellingsbro folkhögskola

Torkel Freed. Foto: privat.

"Jag känner mig förväntansfull, tacksam och ödmjuk att jag fått denna chans", säger Torkel Freed när det nu står klart att han blir ny rektor för Fellingsbro folkhögskola. Torkel kommer att tillträda den 29.

Nu är det klart! Ny rektor för Fellingsbro folkhögskola är Torkel Freed. Torkel kommer närmast från en tjänst som gymnasierektor för IM-programmen på Alléskolan i Hallsberg. Han har under hela sitt arbetsliv arbetat med utbildning och kompetensförsörjning, mestadels inom gymnasieskolan men även med vuxna. Dock inte på en folkhögskola, förrän nu.

- Jag har alltid hyst en stark önskan att under mitt yrkesliv få arbeta på en folkhögskola. Det är en skolform som jag tror mycket på då jag sett vad den betytt för människor i min närhet. Detta förstärkes under antagningsprocessen då jag blev lite mer insatt. 

Torkel har bred erfarenhet och ett stort internationellt intresse.

Ny ledningsgrupp

I och med rekryteringen av Torkel är den nya ledningsgruppen nu komplett, även om alla inte har tillträtt ännu. Skolan har nyligen genomfört en omorganisation och ledningsgruppen består nu av rektor och fyra biträdande rektorer: Mattias Ekström, Brita Nordqvist, Michael Karlsson och Patrik Bergman. Torkel Freed tillträder som rektor måndagen den 29 juli.

- Jag ser fram emot att möta både elever och medarbetare, att lära mig om skolans kultur och tillsammans med den nya ledningsgruppen och alla medarbetare verka för skolans positiva utveckling. Jag tilltalas mycket av formuleringen: ”På Fellingsbro folkhögskola tror vi på människan och på kraften som uppstår när människor möts”.