Logo Fellingsbro folkhögskola

Temavecka: Hälsa

Hur får vi i oss tillräckligt mycket C-vitamin? Hur gör jag för att förändra ett ohälsosamt beteende? Vad är det för skillnad mellan stress och ångest? Borde flera möten hållas under promenader i stället för sittande i mötesrum? Ja, sådana frågor ställer vi oss under den här veckan. Hälsoveckan kallar vi den och ordinarie schema får sig helt enkelt en rejäl hälsoinjektion.

Med jämna mellanrum kör vi på skolan temaveckor där allt fokus riktas inom ett visst område. Den här gången är det hälsan som får stå i fokus. Det har planerats och brainstormats och vi tycker att vi fått ihop ett riktigt spännande schema för veckan. Dels kommer vi att på ett teoretiskt plan prata om bl.a. C-vitamin och varför det är viktigt, vi kommer att prata om stress och hur hjärnan fungerar, vi kommer att få lära oss hur man lyckas göra beständiga förändringar av sina vanor och vi kommer att lära oss HLR, hjärt- och lungräddning.

Men en hälsovecka utan fysisk aktivitet skulle inte leva upp till namnet och därför fylls veckan även av fysiska övningar såväl för kropp som för själ. Det blir mindfulness, fotboll, core, jugger, blåsrör och pilbåge, skridskoåkning, vandring, cykling, qigong, drama, crossfit, dart och biljard etc. Något för alla helt enkelt, en spännande vecka!