Logo Fellingsbro folkhögskola

Rektor till Fellingsbro folkhögskola

Vi söker en rektor som känner starkt engagemang och arbetsglädje för att leda människor och verksamhet framåt, inom en spännande skolform, i en livfull och berikande bildningsmiljö. Tillsammans arbetar vi på skolan mycket engagerat för att erbjuda möjligheter för människor att växa och motiveras till att forma sin framtid.

Vill du vara en ledande kraft hos oss och tillsammans med en nytillsatt ledningsgrupp bygga en ny organisation som bidrar till att skapa bästa möjliga förutsättningar för en hållbar skolutveckling, i linje med folkbildningens uppdrag? I så fall, välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett utmanande och stimulerande arbete med ansvar för att leda och utveckla det pedagogiska arbetet inom Fellingsbro folkhögskola. I dialog med medarbetarna skapas en studiemiljö som ger kursdeltagarna goda förutsättningar för framtida arbetsliv och fortsatta studier.

Som rektor har du eget verksamhets-, personal-, arbetsmiljö -, budget- och ekonomiansvar. Till ditt stöd finns en ledningsgrupp bestående av fyra biträdande rektorer. Att som del i ledningsgruppen samarbeta i det dagliga och bidra till en gemensam helhet är ett grundläggande arbetsinnehåll, liksom att handleda och stödja skolans engagerade medarbetare i deras viktiga uppdrag. I takt med framtida utmaningar och samhällsförändringar är skolutveckling en strategiskt viktig och gemensam prioritering.

Resor i tjänsten förekommer.

Om organisationen

Fellingsbro folkhögskola ägs av Region Örebro län och tillhör förvaltningen Regional utveckling och området utbildning och arbetsmarknad. Skolan har en hundraårig folkbildningstradition och erbjuder en bredd av kurser och utbildningar för vuxna. Fellingsbro folkhögskola har funktionsnedsättning och språk som profiler. Idag består verksamheten av allmänna kurser som kan ge behörighet till högre studier, profilkurser samt yrkesinriktade utbildningar på gymnasial och eftergymnasial nivå. Verksamheten genomförs i Fellingsbro, Örebro och Lindesberg samt genom distanskurser. Skolan har också ett stort internationellt engagemang med bland annat studieresor och utbyten. Totalt finns cirka 300 studerande på skolan och 90 medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en tydlig och relationsskapande ledare med god kommunikations- och samarbetsförmåga, som inspirerar och engagerar medarbetare och kursdeltagare. Du har positiv energi och attityd och fokuserar på möjligheterna i de utmaningar som dyker upp. Ditt ledarskap bör präglas av en helhetssyn där du strävar efter att se till skolans bästa i agerande och beslut.

Du skall ha erfarenhet av personalledning, goda ledaregenskaper och ett genuint intresse för bildning och pedagogik, ledarskapsfrågor och utvecklingsarbete.

Du har en akademisk examen med pedagogisk inriktning, kompletterad med skolledarutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande är om du har erfarenhet av folkbildning/vuxenutbildning, att arbeta med personer med olika funktionsnedsättningar samt kunskaper i teckenspråk och det teckenspråkiga samhället.

B-körkort krävs.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform

Heltid, tillsvidareanställning. Inom Region Örebro län tillämpar vi tidsbegränsade chefsförordnanden.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Upplysningar

Ewa Lindberg, 019-602 63 08, områdeschef utbildning & arbetsmarknad

Brita Nordqvist, 0581-891 10, tf rektor Fellingsbro folkhögskola

Facklig representant

Maria Andersson, 076-811 27 36, Lärarförbundet/Förbundet Folkhögskollärarna E-post: maria.andersson@fellingsbro.fhsk.se

Sista ansökningsdag

2019-03-03

Urval kommer ske löpande.

Övrigt

För att söka tjänsten måste du logga in/skapa användare. Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och ärendenummer till sökt tjänst. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Till ansökan om tjänsten som rektor på Fellingsbro folkhögskola