Logo Fellingsbro folkhögskola

Öppet Hus x 2

Två kvinnor sitter på varsin stol med stolsryggarna mot varandra. Båda vänder sig över axeln och ler.

Ja! Nu kan vi äntligen ha Öppet Hus igen. Eftersom vi finns på två ställen har vi också Öppet Hus vid två olika tillfällen. Lördagen 19 mars är ni välkomna till skolan i Örebro och lördagen den 26 mars är det Öppet Hus på skolan i Fellingsbro.

Öppet Hus på skolan i Fellingsbro – Lördag 26 mars

Funderar du på att läsa in gymnasiet, och vill göra det i en trygg och lugn miljö? Har du en funktionsvariation som gör att du behöver en strategi för vardagen? Vill du bli bättre på att förstå och prata svenska?

Vi kanske har lösningen för dig. Kom på Öppet Hus lördagen den 26 mars på Fellingsbro folkhögskola. På Öppet Hus får du träffa lärare, elevassistenter och annan personal som jobbar på skolan. Framför allt får du träffa kursdeltagare som kan svara på dina frågor. Du får se våra lokaler och vara med på en lektion om du har lust.

Tid: Lördag 26 mars, kl. 10-14

Plats: Bergsvägen 2, Fellingsbro

På Fellingsbro folkhögskola studerar du i samverkan och inte i konkurrens. Vi jobbar i mindre grupper och lärare och elevassistenter har tid för dig. Du får ta plats och visa att du kan. Du och dina klasskamrater är med och formar innehållet på kursen.

Ta med dina drömmar och ta med en kompis! Vi bjuder på fika under dagen.

De här kurserna kan du kolla in på Öppet Hus i Fellingsbro

Allmän kurs - bli klar med gymnasiet

Allmän grundkurs - behörigheter, självkänsla och motivation

Du får träffa kursdeltagare och personal och vara med på en matematiklektion på förmiddagen och en lektion i samhällskunskap efter fikat.

Baskurs - för dig med AST

Kursdeltagarna och personalen välkomnar dig och berättar om kursen och hur prova-på-dagarna går till. Du får följa kursdeltagarnas förberedelser inför en planerad skolresa till Åre. Sedan får du prova på att spela Jugger.

Projektkurs - för dig med lindrig utvecklingsstörning

Kursdeltagare berättar om kursen och de olika ämnena. Du får också vara med på en musiklektion och en skapandelektion. Våra kursdeltagare tar dig på en rundtur på internatet där man bor.

Svenska som andraspråk - träna på att för­stå, prata och skriva på svenska

Behandlingspedagog - yrkesutbildning

Vad gör en behandlingspedagog? Kursdeltagarna som går första året på utbildningen välkomnar dig och berättar om de olika ämnena som utbildningen innehåller och om fördelarna med att plugga på folkhögskola.

Stödassistent - yrkesutbildning för dig med svenska som andraspråk

Personalen informerar om kursen. Observera att nästa antagning sker hösten 2023.

 

Öppet Hus på skolan i Örebro – Lördag 19 mars

Har du gått hos oss tidigare, är du nyfiken och funderar på att söka till oss, är du förälder, vän eller sambo till någon som går hos oss? Vem du än är så är du varmt välkommen på Öppet Hus!

Tid: Lördag 19 mars, kl. 10-14

Plats: Klerkgatan 16, Örebro

Våra kursdeltagare guidar dig runt och du får möjlighet att prova på våra olika kurser och utbildningar. Framför allt får du möjlighet att ställa frågor till både kursdeltagare, lärare, elevassistenter och studie- och yrkesvägledare.

Många som gått på folkhögskola säger att det är det bästa de gjort. Det är ingen slump, för det är något alldeles unikt! Ta med dina drömmar och ta med en kompis och kom på Öppet Hus! Våra tolkstuderande säljer fika och lättare mat under dagen.

De här kurserna kan du kolla in på Öppet Hus i Örebro

Allmän kurs - svenskt teckenspråk

Du får träffa kursdeltagare som berättar om kursen. Du får hänga med på korta lektioner i bl.a. matte, samhällskunskap och livskunskap. Det blir även föreläsningar med före detta kursdeltagare som har gått kursen. De berättar om sin bakgrund, om sin tid på kursen och vad de gör idag.

Allmän kurs på distans

Personal på plats informerar om kursen. Du kan också chatta med personalen kl. 10-14 under Öppet Hus. Kontakta ingela.palmgren@fellingsbro.fhsk.se senast fredag 18 mars för att bli inbjuden till chatten.

Svenskt teckenspråk - 1-årig grundkurs

Du får vara med på en teckenspråkslektion, du får prova på bokstavering och avläsning. Under dagen visas olika teckenspråksfilmer som används i undervisningen.

Svenskt teckenspråk - distans

Personal berättar om kursen.

Friskvårdskurs

Bokbord med ”hjärnlitteratur, visning av lokaler, bildspel från kursaktiviteter, utställning av alster från skapandelektioner, prova på mindfulness.

Teckenspråks- och dövblindtolkutbildning

Våra tolkstuderande välkomnar dig och berättar om utbildningen. Du får lära dig handalfabetet, enkla vardagstecken och att avläsa och förstå tecken. Därtill får du se hur teckenspråkstolkning går till genom ett rollspel och du får även se hur dövblindstolkning går till och prova på ledsagning. 

Syntolksutbildning

Du får se hur det går till att syntolka en film.