Logo Fellingsbro folkhögskola

Nu kan du söka till höstens kurser!

Bli klar med gymnasiet utan komvux? Skaffa dig en yrkesutbildning? Lär dig teckenspråk! Det är bara januari ännu, men det är aldrig fel att vara ute i god tid! Nu är det möjligt att söka till höstens kurser och utbildningar på Fellingsbro folkhögskola.

Allmän kurs – ett alternativ till komvux

Vill du bli klar med gymnasiet för att kunna söka vidare till högre utbildningar? På Allmän kurs på folkhögskola kan du skaffa dig samma behörigheter som du kan få via gymnasium eller komvux. På Allmän kurs läser du i 1-3 år beroende på skolbakgrund och framtidsplaner. När du är klar har du allmän behörighet för yrkeshögskola, högskola eller universitet.

Yrkesutbildningar som leder till jobb

Gillar du språk, att jobba med människor och vill ha ett ombytligt arbete. Då kanske Teckenspråks- och dövblindtolk är något för dig? Vill du jobba med behandling inom t.ex. missbruksvård och få lära dig KBT, MI och ART. Då kan du söka till Behandlingspedagogutbildningen. Är du en fena på att klä bilder i ord? Kolla in vår syntolksutbildning!

Funktionsvariation och språk

Alla har vi drömmar och alla ska vi ges möjlighet att utvecklas. Utifrån vår funktionsvariationsprofil erbjuder vi särskilda kurser för personer med autismspektrumtillstånd, lindrig utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada. Vi har svenska som andraspråk för dig som är ny i Sverige och vill bli bättre på svenska och vi har teckenspråkskurser för dig som vill lära dig det. Det kan vara värdefullt på arbetsmarknaden.

Vi har helt enkelt en hel massa olika kurser och utbildningar. Gå in och kolla om du hittar något som passar just dig!

Kurser och utbildningar på Fellingsbro folkhögskola