Logo Fellingsbro folkhögskola

Musikhjälpen 2018 - klart vi är med!

Fellingsbro folkhögskola har varit med och samlat in pengar till Musikhjälpen under de två senaste åren och självklart gör vi det i år också. I år känns det dessutom extra angeläget eftersom man valt att fokusera på människor med funktionsvariation. Temat Alla har rätt att fungera olika kunde helt enkelt inte kännas mer rätt för oss.

Vår skola har sedan länge profilerat sig inom just funktionsvariation och språk. Vi har sett människor växa genom att bli sedda och bekräftade. Vi vet vad det betyder att bli respekterad för den man är och bli bemött som en jämlike. Många av våra kursdeltagare har en funktionsvariation och bär med sig erfarenheter som vittnar om att det inte är självklart att få fungera olika, att helt enkelt bli betraktad som lite mindre värd än ”vanliga” normalstörda.

Jag är unik, du är unik

Men okunskap, fördomar och rädsla för det som är annorlunda är de verkliga funktionshindren i vår mänskliga samvaro. Det är vad som hindrar oss, inte att vi alla är olika. Du, jag och alla andra är unika, på vårt alldeles egna sätt. Men vi ska leva tillsammans, med varandra och för varandra. Det jag ger till andra är inte min förlust, det är allas vinst.

Alla har rätt att fungera olika. Vi försöker eftersträva det hos oss. Vi tycker att alla borde eftersträva det. Och vi kommer att göra vårt yttersta för att samla in så mycket pengar det bara går för att fler ska ha rätt att fungera olika!

Projektkursen har gjort armband med texten Jag är unik

Kursdeltagare skramlar

Som sig bör på en folkhögskola låter vi våra kursdeltagares fantasi flöda för att på olika sätt samla in pengar. Vi har startat en digital insamlingsbössa, Projektkursen tillverkar armband med texten ”Jag är unik” och internationella tillvalet har dragit igång en loppis och säljer hembakat i korridorerna. Och det kommer komma mer!