Logo Fellingsbro folkhögskola

Kom till Vivalla 22 oktober

Fellingsbro folkhögskola på invigningen av MR-dagarna i Örebro 2018.

I år infaller Mänskliga Rättighetsdagarna i Örebro den 19–24 oktober och vi kan se fram emot att få träffa storheter som fredspristagaren Denis Mukwege. Tisdagen den 22 oktober laddas det för folkfest med MR-tema i Vivalla centrum och Fellingsbro folkhögskola är med som utställare tillsammans med andra aktörer från civilsamhället. Biträdande rektor Michael Karlsson gillar konceptet.

- De mänskliga rättigheterna gäller ju alla oavsett vem du är och då känns det helt rätt att samla alla föreningar, folkhögskolor och samhällsaktörer på samma ställe. Det är möten och samtal som är demokratins livsnerv.

Mänskliga Rättighetsdagarna i Örebro, 19–24 oktober 2019, arrangeras av civilsamhället i samarbete med Örebro kommun. I år samarbetar man även med Örebro universitet. 

Syftet med Mänskliga Rättighetsdagarna är synliggöra och debattera mänskliga rättigheter och demokrati. Det ska vara tydligt hur rättigheter ska skyddas och det ska inte råda några tvivel om på vilket sätt kränkningar innebär att rättigheter inskränks. Det är målet för Mänskliga Rättighetsdagarna. Under veckan kommer Denis Mukwege, mottagare av Nobels fredspris 2018, att delta under några av dagarna. Den 23 oktober håller han en föreläsning på Örebro universitet.

Vivalla centrum 22 oktober

Örebro ska vara en plats för alla, oavsett vem du är. Därför har man i år valt att under en av MR-veckans dagar samla alla på en plats för att tillsammans ta ställning för och manifestera vikten i och värdet av de mänskliga rättigheterna. Detta kommer att ske tisdagen den 22 oktober i Vivalla centrum med start kl. 16. Det blir panelsamtal, föreläsningar, sagoläsning, teater mm. Alla arrangemang är kostnadsfria. Fellingsbro folkhögskola kommer att delta som utställare och vi hoppas att det blir en riktig folkfest där samtalet får ta plats.

Vi kommer bl.a. att erbjuda möjlighet för dig som besökare att prova på att föra ett samtal med hjälp av teckenspråkstolk. Tveka inte att ta kontakt med någon teckenspråkig, våra sistaårsstuderande på Tolkutbildningen hjälper dig med tolkningen.

- Teckenspråkstolkning möjliggör samtal, vilket är grundstenen i en demokrati. Ibland brukar jag tänka på teckenspråkstolkar som demokratikämpar, säger Michael Karlsson.

Varmt välkomna!

Här hittar du hela programmet för Mänskliga Rättighetsdagarna i Örebro