Logo Fellingsbro folkhögskola

Kom och träffa oss på Jobbmässan i Örebro

På onsdag den 6 mars är det åter dags för Jobbmässan på Conventum i Örebro. Jobbmässan samlar omkring 100 företag och utbildningsanordnare, däribland flera folkhögskolor. Vi kommer att vara på plats och berätta om våra yrkesutbildningar, om vår Allmän kurs och givetvis även våra profilkurser. Vi ser fram emot denna onsdag för vi vet av erfarenhet att det brukar bli väldigt intressanta diskussioner med besökarna. En del letar efter sommarjobb, en del vill presentera sig för sin drömarbetsgivare, en del kommer in med ett öppet sinne och utforskar än det ena, än det andra. Och en del är ute efter en utbildning som leder till jobb. Första steget kan ibland vara att bli klar med gymnasiet.  

Allmän kurs – ett alternativ till komvux

För många jobb krävs att man har gymnasiebehörighet. Samtidigt är det idag så många som var fjärde ungdom som avbryter sina gymnasiestudier. Men det finns möjligheter att fixa sin gymnasiekompetens, bl.a. genom komvux vilket många känner till. Ett alternativ till komvux är folkhögskolans Allmän kurs, där man genom att läsa ett, två eller tre år beroende på skolbakgrund och framtidsplaner. Folkhögskolans styrka är att vi skapar en familjär miljö och att vi kan anpassa studierna både på grupp- och individnivå. Man får det stöd man behöver och man får kontinuerlig coachning av sina mentorer.

Våra allmänna kurser:

Allmän kurs

Allmän kurs på teckenspråk

Allmän kurs på distans

Allmän grundkurs

Yrkesutbildningar som leder till jobb

Fellingsbro folkhögskola anordnar fyra yrkesutbildningar – Teckenspråks- och dövblindtolk, Behandlingspedagog, Personlig assistent och Syntolk. Ska man säga något generellt om dessa utbildningar är det att alla som går ut får jobb.

Kolla gärna in alla våra kurser och utbildningar eller kom till vår monter på Jobbmässan!