Logo Fellingsbro folkhögskola

Fellingsbro folkhögskola stödjer Musikhjälpen

Massor med kursdeltagare och personal på Fellingsbro folkhögskola.

Självklart är vi återigen med och skramlar för Musikhjälpen, som i år har temat "Sex är inte ett vapen". Vi har som mål att samla in 20 000 kronor och hoppas och tror oss kunna nå dit. Hittills har deltagarna aviserat aktiviteter som panta, lussa, anordna loppis, baka och sälja fika göra armband och julkort.

Årets tema "Sex är inte ett vapen" är oerhört angeläget och svårt att inte vilja engagera sig för. Det är det här det handlar om:

- Konfliktrelaterat sexuellt våld kan ta många olika former och ha många olika förklaringar. Konfliktrelaterat sexuellt våld kan inkludera flera olika gärningar. Bland annat omfattas våldtäkt, påtvingad graviditet, slaveri och tortyr. Det kan syfta till att förnedra, belöna rekryter, skapa rädsla eller utgöra en del av etnisk rensning. Det sexuella våldet kan vara vidsträckt, systematiskt och organiserat eller riktat, urskillningslöst, opportunistiskt och osanktionerat, eller en kombination av alla dessa faktorer. Hur sexuellt våld används i konflikt är komplext och varierar från situation till situation. - Dr. Angela Muvumba Sellström, forskare vid institutionen för freds- och konfliktforskning vid Uppsala universitet i Röda Korsets årsbok för 2018

Fellingsbro folkhögskola för Musikhjälpen 2019

Sådan läsning lämnar ingen oberörd och Fellingsbro folkhögskola är självklart med och bidrar även i år till Musikhjälpen. Deltagarna är i full gång med att planera aktiviteter och man kommer att anordna loppisar, göra armband, baka och sälja fika, göra julkort, panta och lussa. Målet är satt på 20 000 kronor och det är fullt nåbart. Tänk om alla 156 folkhögskolor lyckades nå upp till det målet, då skulle folkhögskolesverige skramla ihop över 3 miljoner kronor.

Fellingsbro folkhögskolas insamlingsbössa till Musikhjälpen 2019