Logo Fellingsbro folkhögskola

Fellingsbro folkhögskola deltar på Örebroveckan

Logotyp Örebroveckan 2017

Örebroveckan för mänskliga rättigheter 2017 anordnas i år den 11-15 november. Vi är glada över att vara en av många som arrangerar ett seminarium under veckan där syftet är att synliggöra och debattera mänskliga rättigheter. På vårt seminarium Att leva med dövblindhet får du ta del av Sarah Remgrens och Torbjörn Svenssons erfarenheter om hur det är att leva med dövblindhet i dagens Sverige.

Sarah Remgren - Jag har rätt att få kommunicera och vara mig själv

Vad innebär det att ha nedsatt syn och hörsel i en värld som domineras av hörsel och syn? Varför är rätten till kommunikation och att få vara sig själv viktigt när man har dövblindhet? Det är frågor som Sarah Remgren ställer sig, på en föreläsning där Sarah tar oss med på en resa från att hon var ett litet barn till att idag vara en vuxen självständig kvinna.

Torbjörn Svensson - När synen och hörseln försvinner – vem är jag då?

Hur är det att en dag – mitt i livet – få beskedet att man har dövblindhet? Att vara yrkesverksam som lastbilschaufför och behöva byta ut friheten bakom ratten i lastbilen mot en vit käpp för att känna sig fram längs med ett ledstråk. Men innebär försämrad syn och hörsel per automatik ett försämrat liv? Torbjörn Svensson berättar personligt om hur det är att leva med dövblindhet, överleva en medföljande livskris och om förmågan att kunna skriva av sig sina känslor och tankar.

Seminariet är kostnadsfritt.

Anmälan görs till thomas.ljungberg@fellingsbro.fhsk.se.

Tid: 14 november 2017, kl. 9–12
Plats: Konserthuset, repsalen, Fabriksgatan 2 B